Badeplasser i Røyken

Hernestangen og Jerdalsstranda, Røyken
Hernestangen er en odde som strekker seg ut i Drammensfjorden med gamle hus og tun typisk for småbruk . Her er det mye ettermiddagssol, luftige bjørkelunder, gressletter og lang strandlinje. Toalettanlegg, kiosk, parkering og bussforbindelse langs Grimsrudveien.

Hyggen, Røyken
Badeplassen ligger lunt inne i en stor bukt som en del av Hyggen sentrum nær kiosk og buss. Området er trangt med lang sandstrand, store piletræt og gråor. Toalettanlegg.

Høvikvollen, Røyken
Høvikvollen er et mye brukt friområde med fine strender og gressletter. I området er det 4 forskjellige isdammer, tufter etter flere isstillinger, frodig vegetasjon og fine turmuligheter. Området ligger godt tilgjengelig fra Sundbyveien med stor parkeringsplass. Området er barnevennlig og handikapvennlig. Toalett anlegg, drikkevann, stupebrett og bussforbindelse langs Sundbyveien.

Lahellholmen, Røyken
Eneste øya i Drammensfjorden med gangforbindelse over. Fjellrabber, svaberg og en liten sandstrand. Toalettanlegg, liten brygge, parkering og bussforbindelse langs Grimsrudveien.

Nærsnesbukta, Røyken
Nærsnesbukta er et stort friområde som ligger vest for tettstedet Nærsnes på nedsiden av Sundbyveien. Området er forholdsvis urørt med en lang og variert kystlinje med frodig vegetasjon og kulturminner spesielt fra istiden. Området nærmest tettstedet er mest brukt med gresslette, svaberg og sandstrand. Toalett, søppelstativ på området. Nærbutikk og bussforbindelse langs Sundbyveien. Egen parkeringsplass snart ferdig.

Oddeberget Badeplass, Slemmestad

Nyrestaurert badebrygge, gressplen. Knuseriet – ny kiosk innerst i havna, sykkelutlån, grillplasser for medbrakt grillmat.

Ramton Camping
En hyggelig familiecamping i naturskjønne omgivelser ved fjorden. Det er 320 sesongcaravanplasser, flotte teltplasser,4 utleiehytter og 5 leiligheter, dagligvareforretning med blant annet ferske bakervarer, melk, frukt og grønnsaker. På restauranten Ramton Brygge serveres forfriskninger, lunsj og middag. Familievennlig badestrand.

Skogsborg og Beston, Røyken
Området rundt det gamle feriehjemmet til Slemmestad arbeidersamfunn som var tidligere et småbruk med intakt båthus, er et stort og åpent gressplenområde med lang kystlinje. Beston er den mer sydelige delen med sandstrand og kuppert terrreng i bakkant. Området er preget av livlig båtliv og ligger nært til øyene utenfor. Toalettanlegg, kiosk på sommerstid, parkering og bussforbindelse langs Hurumveien.

Samarbeidspartnere